top of page

Hiša N

Lastniki zazidljive parcele v Logatcu so se odločili za postavitev montažne hiše. Zaradi specifike takšne gradnje smo morali vse predelne stene z inštalacijami in vgradnimi lučmi vred načrtovati vnaprej in se pri tem ozirati na raster skeletne konstrukcije.

Naročniki so se popolnoma prepustili našim zamislim, prostora je bilo dovolj in ideje so zaživele. Tikov parket s svojim oranžnim podtonom vnaša v prostor toplino. Skozi velike steklene površine prehaja v ambient precej svetlobe in zato smo si upali uporabiti tudi temnejše tone kot sta temno siva ter vijolična. Za kontrast poskrbita limonino rumena kuhinja in sedežna garnitura.

 

Pod stopniščem je nastal podest, ki služi kot bralni kotiček oz. prostor, kjer otroka in štirinožni član družine preživljajo trenutke ob igri. Za prazno steno ob kuhinji pa smo si zamislili unikatno dekoracijo iz pleksi stekla. Njena oblika sledi kovinski konstrukciji stopnic in kompoziciji linijskih luči v kuhinji ter ob stopnišču.

 

Celoten interier je spretno prepletanje različnih kontrastov: les in kovina v osrednjem bivalnem prostoru s kuhinjo, otroška igrivost in resnejša eleganca obeh kopalnic, umirjena osnova z živahnimi dodatki, hladni in topli ter temni in svetli toni ter igra svetlobe in sence.

 

 

 

Leto izvedbe: 2011

Avtorji projekta: Renata Jozič, Živa Čar, Špela Modic
Fotografije: Aleš Fevžer

 

 

bottom of page