top of page

Ostend Hotel

Flandrijska obala ob Severnem morju je priljubljena turistična destinacija. Priljubljena pa je tudi restavracija družinskega hotela v mestecu Ostend. Tako zelo, da so kmalu po novoletnih praznikih imeli že polno rezervacij za romantične večerje ob dnevu zaljubljencev. V tem vmesnem mesecu dni smo popolnoma spremenili podobo prostora. Načrti prenove so morali biti vnaprej natančno pripravljeni z vsemi določenimi detajli za marljivo skupino izvajalcev, da so dela potekala hitro in gladko.

 

Temna talna keramika je ostala, a je bila spretno vključena v nov interier. Prav tako so ostali nekateri pulti za pripravo in serviranje hrane, dobili so le nove preobleke. Na splošno je bil proračun, namenjen prenovi, precej omejen, zato smo se morali znajti s cenovno dostopnejšimi materiali in rešitvami.

 

Ker se hotel nahaja v letoviškem obmorskem mestu, je bila želja lastnika v interier vključiti nekatere navtične oz. morske elemente. Tako se kot bariere med posameznimi sklopi miz pojavljajo vertikalno napeljane vrvi, dekorativna svetila spominjajo na ribiške mreže, pregradni elementi med mizami so v stilu starih ladijskih zabojnikov, dizajn nekaterih polic spominja na valovanje morja in nenazadnje tudi izbrana barvna shema modre ter peščene barve simbolizira tipično podobo flandrijske obale.

 

Poseben poudarek v prostoru naredi fototapeta »pošasti s plaže« – Strandbeest. Pošasti so kinetične skulpture, ki so narejene tako, da se s pomočjo vetra premikajo po peščenih plažah Severnega morja. Njihov avtor je nizozemski umetnik Theo Jansen, ki smo ga kontaktirali, da nam je iz svoje osebne zbirke fotografij pomagal izbrati primeren motiv.

 

 

Leto izvedbe: 2016

Avtorji projekta: Živa Čar, Renata Jozič, Niki Motoh
Fotografije: Ostend hotel

 

 

bottom of page