Dresi za Slovenske Specialkarke

3.5.2016

Pred časom je do naju pristopila Marjetka Conradi, vodja Kolesarskega društva Slovenske Specialkarke www.specialkarka.si, s predlogom, da skupaj oblikujemo ženske kolesarske drese. Velik del oblikovanja interierja predstavljajo tudi barvne študije, zato smo si z barvno teorijo in prakso precej na “ti”. Živi je proučevanje naravne koloristike hobi, Renata pa je rekreativna kolesarka. Zakaj torej ne bi zagrizli v nov izziv, ki združuje oba konjička?

 

Ker gre za ženske drese, je bila Marjetkina želja, da se uporabijo barve, kjer ne bo dvoma, da so namenjeni nežnejšemu spolu, kljub temu da bo spodnji del iz praktičnih razlogov pretežno črn. Pogoj je bil seveda tudi ta, da bodo kolesarke v njih dobro vidne na cesti v slabem vremenu in ob zmanjšani vidljivosti.

 

Odločili sva se za analitičen pristop. Pogosto se pri izbiri barv uniform pojavi problem, kakšno barvo izbrati, da bo pristajala čim več različnim barvnim tipom. Rdečelaske ne bi bile videti dobro v odtenku fuksije, naravne blondinke bi črna ob obrazu naredila še bolj blede, dekleta s koloristiko Sneguljčice pa bi zvodenele v pastelih. Kako torej uskladiti vse te želje?

 

Obstaja nekaj univerzalnih odtenkov, ki pristajajo vsem. Žal je večina teh precej zabrisanih sivo-rjavih tonov, mi pa smo želeli nekaj bolj vpadljivega. Tako sva izbrali odtenek rožnate in turkizne, vijolična je zaradi svoje temnine žal odpadla. Da v kombinaciji s črnimi hlačami, ne bi vse skupaj izpadlo preveč hladno, sva dodali še jabolčno zeleno, ki sicer ni univerzalna, zato sva njeno pozicijo na dresu taktično umaknili čim dlje stran od obraza.

 

 

Idejno zasnovo dresa je Marjetka v sodelovanju z Žolna športom še malo prilagodila. Kolesarke so bile nad rezultatom navdušene in dresi so postali pravi hit, naše izbrane barve pa zaščitne barve Slovenskih Specialkark.

 

 

Če je prispevek v vas vzbudil zanimanje, katere barve vam najbolje pristajajo glede na vaše naravne barve polti, oči in las, da obraz zažari ter dobi zdrav ter spočit videz, vam je lahko v pomoč osebna stilistka in svetovalka Tina Martinec Selan www.odglavedopet.si, kajti primarna dejavnost studia Ljubodoma, kljub občasnim pobegom, ostaja v arhitekturnih vodah :)

Please reload

Priporočeni prispevki

Dobrodošli

June 23, 2015

1/1
Please reload

Nedavni prispevki

April 16, 2018

January 16, 2018

February 18, 2016

August 26, 2015

July 30, 2015

June 23, 2015

Please reload

Arhiv
Please reload

Iskanje po oznakah