top of page

Soba za štiriletnika

Še en naš projekt se bliža koncu. Manjkajo stropne luči, slike na steni, nekaj malenkosti in sobica za štiriletnika bo končana.

Otroci hitro prerastejo otroško opremo in čez nekaj let so že najstniki z željami po bolj resni mladinski sobi. V skladu s tem vedenjem se starši niso odločili za drago pohištvo, ampak smo vso opremo izbrali v Ikei. Postelja se lahko razširi z 80 cm širine na precej bolj udobnih 160 cm. Zaenkrat smo improvizirali in izbrali vmesno varianto 120 cm. Tudi mizica bo še nekaj časa rasla skupaj s šolarjem, saj ima podnožje nastavljivo višino.

Vodilni motiv dodatkov v sobici je hiška, na katero iz oblakov padajo dežne kaplje. Ideja se je razvila iz želje po osmišljanju strešne poševnine. Pod njo smo s črno barvo za table pobarvali silhueto hiše. Kako lahko sami doma ustvarite tako tablo, boste izvedeli v enem od naslednjih prispevkov na blogu. Preostanek stene smo popestrili z nalepkami v obliki kapljic, ki so jih člani družine sami lepili na steno.

Kapljice in hiška, tokrat kot regal oz. igrača, se ponovijo še na drugi steni. V obliki oblakov pa sta stenski lučki in doma izdelane okrasne blazine na postelji.

Da bo sobica malemu prebivalcu prijetnejša, smo dodali še nekaj dodatkov, nekatere tudi izpod maminih oz. babičinih rok. V teh ranih letih potrebuje otrok predvsem prostor za igro, zato je preproga sredi sobe obenem tudi poligon za igro z avtomobilčki, s stropa pa visi gugalnica.

Priporočeni prispevki
Nedavni prispevki
Arhiv
Iskanje po oznakah
Sledite nam
  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round
  • Pinterest Black Round
bottom of page