Stanovanje R

V mirni ljubljanski soseski blizu narave smo pomagali opremiti stanovanje mlade družine. V 10 let starem stanovanju je bil obstoječ masiven hrastov parket kakovosten, zato smo se ga odločili obdržati in obnoviti.

 

Po prvotnem načrtu je ozko kuhinjo in dnevno sobo delila predelna stena, hodnik pa je bil ločen z več vrati. V želji po bolj odprtem in pretočnem prostoru smo se znebili vseh nepotrebnih preprek.

 

Z barvami smo sledili želji stranke po barvnem minimalizmu. Belo osnovo sami uspešno dopolnjujejo z izborom črnih ali sivih dodatkov, opremo izčiščenih linij pa je po naših načrtih izdelal mizar. Tej rdeči niti sledi tudi izbor svetil, kjer smo se v večji meri ozirali na že obstoječe električne priključke.

 

Prehodni postori so maksimalno izkoriščeni z vgradnimi omarami, kamor petčlanska družina pospravi kopico stvari. Ustvarjalni nered delovnega kotička z računalnikom se elegantno zakrije z drsnimi vrati vgradne omare.

 

 

Leto izvedbe: 2014

Avtorji projekta: Živa Čar, Renata Jozič, Špela Modic
Fotografije: Aleš Fevžer