Stanovanje Š

V zavetju Kamniško-Savinjskih Alp je mlad par s kosmatim štirinožnim sostanovalcem želel iz začasnega stanovanja v mansardi družinske hiše ustvariti pravi dom.

 

Uporaba različnih močnih in živahnih barv je bila njuna želja, naša naloga pa, da vse skupaj spravimo v funkcionalno in harmonično celoto.

 

V stremenju za učinkovitejšo izrabo prostora je bilo treba s statikovo odobritvijo nekatere stene tudi odstraniti ali premakniti. Na ta račun imata zdaj širše prehode med dnevno bivalnim delom, večjo kopalnico, dobro izkoriščeno garderobo in panoramska okna namesto klasičnih.

 

Posebnost v dnevni sobi je pasji kotiček, ki je z delovnim kotičkom skrit za panelom iz ciklamnega pleksi stekla. 

 

 

Leto izvedbe: 2012

Avtorji projekta: Živa Čar, Špela Modic

Fotografije: Špela Modic, Živa Čar